Íráspróba

Íráspróba

Zokniviselés karanténban

2021. január 30. - morzsadzsem

Milyen ajánlás vonatkozik a karantén alatti zokniviselésre? Meddig higiénikus egy zokni mosás nélküli újrafelvétele?

Mivel nem vagyunk egyformák, nézzük meg a viselő szokásainak függvényében ezt az igen fontos kérdést! A legmegengedőbb hordási időtartamot 24 órában határoztam meg, ez a valóságban lecsökken kb 16 órára, de számunkra a legtágabb értelmezés a lényeges.

1. A "megpusztulok, ha zokni van a lábamon"  típus

Ismerjük ezt a típust, senkinek nem kell bemutatni. Amint hazaér az első dolga, hogy letépi magáról a fent említett ruhadarabot. Neki nem számít, hogy hideg a padló, vagy tél van. Nem ismer se istent, se embert. Leveszi. A karantén ideje alatt a magatartása meglehetősen kifizetődő, hiszem remek időszak ez a zokni viselésének mellőzésére. Ámde pucér talpának néha el kell viselnie a szövet szorítását, hiszen időnként el kell mennie élelmet szerezni a legközelebbi élelmiszerárusító egységbe. Ez a folyamat eltarthat 30-90 percig, számoljunk átlagosan egy órával, amely heti két alkalommal valósul meg. A számításba muszáj belevennünk olyan külső körülményeket, amelyek befolyásolhatják az eredményt. Ilyen például az, hogy az utolsó csomag WC papír, rizs, netán búzaliszt láttán emberünknek heves izzadásba kezd a talpa az idegrendszer felfokozott állapota miatt. A stresszhelyzet pedig alkalmanként kb. 20 perccel rövidíti meg - az említett izzadás miatt - a zokni szavatossági idejét. Tehát elmondható, hogy ennél a típusnál a legjobb esetben 12 napig használható egy pár zokni mosás nélkül, a legrosszabb kimenetelű esetben pedig 8 napig lehet indokolt egy zokni újrafelvétele.

2. A " le nem szeded rólam a zoknit" típus

                                            stockings-3651610_1920.jpg

Ez a típus az előző szöges ellentéte. Megátalkodottan ragaszkodik a zoknijához- éjszaka is. Mindenféle hazugságokhoz folyamodik, hogy a szövetzsákokat a lábain tarthassa. Mint például fázik, vagy szereti a puha, meleg érzést a lábán. Kirívó esetekben képes odáig is elmenni, hogy szándékosan tüsszentget, ha meztelen a lába. Számára nagyon kevés esély van egy zokni hosszútávú használatára. Fokozottan veszélyessé válik a helyzet az állandó bezártságban. Van ideje arra, hogy egy adott zoknihoz ragaszkodjon, kiválassza a kedvencét, és egy pillanatig se vegye le. A zokni védelme hatalmas feszültséggel jár, kissé meg is tébolyoghat belé. Ez az állapot szintén a testnedvek felfokozott termelődésével jár, sőt az izmok folyamatos megfeszülése miatt nagyobb nyomás helyeződik a zokni kényesebb területeire. Ez a típus -természetesen abban az esetben, ha a tudata még tiszta - egy darab zoknit a legjobb esetben 24 óráig hordhat. Amint azt érzi az alany, hogy az elmeállapota romlik, és zokni-függőség alakul ki, akkor természetesen ez az időtartam alaposan lerövidül. Így csupán 12 óra egyhuzamban történő viselést vehetünk megalapozottnak. Ebben az esetben napi 2 pár zoknit kell biztosítanunk a számára. És természetesen keresse fel legközelebbi családtagját, és folyamodjon azonnali segítségért.

3. Az " ahogy jól esik" típus

Ez a típus a legrosszabb mind közül, teljesen kiszámíthatatlan a viselkedése. Döntésképtelen, támogatás mellett is bizonytalan. Próbál alkalmazkodni, illetve mások viselkedési szokásait megfigyelni, de általában rossz úton jár. A befolyásolhatósága tévutakra viszi, és esetenként a két fent felsorolt típus között sodródik magatehetetlenül. Ő az, aki az egyik pillanatban zokni nélkül veszi fel a cipőjét is, a másikban pedig megrökönyödve tapasztaljuk, hogy éjjel a zoknis lába kandikál ki takaró alól, miközben nem visel hosszú szárú pizsamanadrágot sem. Teljességgel hibás a zoknihasználati szokása. A vizsgálati eredmény ennél a típusnál aggodalomra ad okot, hiszen 8 nap és 12 óra között bárhol mozoghat a lábán tartott zokni szavatossági ideje. Képtelenség ránézésre megmondani hol tart a romlás folyamata. Legyünk ilyenkor bátrak! Először csak figyeljük meg a zokni viselkedését, színét, állagát, majd szükség esetén érjünk hozzá a kérdéses zoknihoz, majd ha nagyon muszáj, akkor szaglással derítsünk fényt a helyzetre, végső esetben pedig ízleléssel próbáljunk rájönni az elhasználtság stádiumára. Bízzon magában!

Mindenkinek kellemes zokniban töltött időtöltést kívánok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://irasproba.blog.hu/api/trackback/id/tr9916409516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása